Ατμοποιητές

Οι ατμοποιητές (clearomizers – cartomizers – tanks) είναι το μέρος της συσκευής του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που όταν ζεσταθεί θα μετατρέψει το υγρό αναπλήρωσης σε ατμό, προσομοιώνοντας τον καπνό ενός παραδοσιακού τσιγάρου. Ο ατμοποιητής δέχεται τη μεγαλύτερη καταπόνηση και πέφτει σταδιακά η απόδοσή του ώστε χρειάζεται αντικατάσταση ή αλλαγή φυτιλιού. Υπάρχουν πολλοί τύποι ατμοποιητών, clearomizer, cartomizer, tanks, φυτικοί, επιτραπέζιοι, φορητοί, επισκευάσιμοι, με σύστημα ρύθμισης αέρα κλπ. Ο τύπος που επικρατεί είναι τα clearomizer με εσωτερική δεξαμενή ενσωματωμένου τύπου για την αποφυγή διαρροών.

Οι φυτικοί ατμοποιητές αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή είτε για διασκέδαση είτε για την υγεία επειδή χρησιμοποιούν έλαια και βότανα. Όταν γίνεται σωστή χρήση, προσφέρουν λιγότερη πίσσα και καρκινογόνες ουσίες σε σχέση με το παραδοσιακό κάπνισμα.

ατμοποιητης

Φυτικοί ατμοποιητές

Οι φυτικοί ατμοποιητές βγαίνουν σε διάφορα σχήματα από επιτραπέζιες συσκευές έως τις φορητές. Ο σύγχρονος ατμοποιητής είναι ένα εξαιρετικό μείγμα επιστήμης και αισθητικής που προσφέρουν πλεονεκτήματα για την υγεία και αρωματοθεραπεία πέρα από την τυπική μέθοδο καύσης. Πολλοί ατμοποιητές της αγοράς μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε ξηρά βότανα είτε αιθέρια έλαια.

Πολλοί χρησιμοποιούν βότανα ή καπνό που επιτρέπουν μια πιο καθαρή εξαγωγή των ιατρικών ιδιοτήτων των βοτάνων, ενώ τα αιθέρια έλαια είναι πολύ δημοφιλή λόγω των ιατρικών τους ιδιοτήτων και των αρωμάτων τους. Οι δύο κύριες κατηγορίες ατμοποιητών βοτάνων και ελαίων είναι οι επιτραπέζιοι και οι φορητοί ατμοποιητές με τον κάθε τύπο να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα.

Επιτραπέζιοι ατμοποιητές

Οι επιτραπέζιοι ατμοποιητές έχουν το πλεονέκτημα ότι προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να θερμάνουν τη συσκευή, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για τους φορητούς. Οι επιτραπέζιες συσκευές προσφέρουν τη δυνατότητα της χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακή χρήση και επίσης προσφέρουν περισσότερη ποσότητα ατμού.

Αυτές οι συσκευές είναι ιδανικές για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν συχνά τον ατμοποιητή τους στο σπίτι χωρίς να λερώνουν. Συνήθως ο ατμοποιητής αποτελείται από ένα πλαστικό σωλήνα, και ένα στόμιο ή μπαλόνι που μεταφέρει τον ατμό. Το πλεονέκτημα της επιτραπέζιας συσκευής είναι ότι μπορούμε να ατμίσουμε από απόσταση, τοποθετώντας την για παράδειγμα πάνω σε ένα τραπεζάκι δίπλα ή μπροστά από τον καναπέ ή την πολυθρόνα.

Η μέθοδος του μπαλονιού είναι εξαιρετική για την απόλαυση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από απόσταση χωρίς να λειτουργούμε συνέχεια τον ατμοποιητή. Πολλοί γεμίζουν τα μπαλόνια και ατμίζουν για 10 έως 20 λεπτά αφότου παραγάγουν ατμό. Τόσο ο σωλήνας όσο και το μπαλόνι επιτρέπουν να κρυώσει ο ατμός και δεν ερεθίζουν το λαιμό ή τα πνευμόνια όπως στην περίπτωση του ζεστού ατμού.

Φορητοί ατμοποιητές

Αυτές οι μικρές και φορητές συσκευές έχουν σχεδιαστεί με το μυαλό στο χρήστη που μετακινείται. Ως φορητές δεν απαιτούν σύνδεση για παροχή ενέργειας και τρέχουν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Συχνά μοιάζουμε με ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς ορισμένα μπορούν να ατμίσουν βότανα, υγρό αναπλήρωσης και αιθέρια έλαια. Οι φορητές συσκευές είναι πιο οικονομικές από τις επιτραπέζιες. Λόγω του ότι απαιτείται μεγαλύτερη θερμότητα για να ατμίσουν από βότανα ή αιθέρια έλαια, συνήθως αυτές οι συσκευές έχουν θαλάμους μικρότερης χωρητικότητας από τους επιτραπέζιους ατμοποιητές. Το γεγονός αυτό τους καθιστά χρήσιμους για σύντομα ατμίσματα για ένα ή δύο άτομα, αλλά απαιτείται συχνότερο γέμισμα.

Επισκευάσιμοι ατμοποιητές

Με ψηλότερη απόδοση από τους κανονικούς ατμοποιητές, οι επισκευάσιμοι ή ανασκευάσιμοι (rebuildable atomizers) είναι πιο οικονομικοί γιατί αλλάζοντας το φυτίλι τους μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

επισκευασιμοι ατμοποιητες