Mods ηλεκτρονικού τσιγάρου

MODs – Ατομικοί Ατμοποιητές

Ο ατομικός ατμοποιητής που ονομάζεται και MOD γιατί προέρχεται από τροποιημένους σωλήνες από φακούς ή μεταλλικούς σωλήνες για να κουμπώνουν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και να παραγάγουν ατμό. Υπάρχουν και εξελιγμένοι ατομικοί που έχουν εξελιχθεί σε ένα νέο είδος ατμοποιητών. Ο σκοπός αυτής της κλάσης ατμοποιητών MOD είναι να καλύψει τις ανάγκες όσων ατμίζουν και επιθυμούν μεγαλύτερο έλεγχο του ατμού και ακόμη, δε θέλουν τα προβλήματα και τους κινδύνους που συνδέονται με τους μηχανικά MOD ατμοποιητές.

Τα Mod εξελίσσονται πολύ γρήγορα στα μέτρα μεγαλύτερων συσκευών ως προς την ισχύ και το γενικότερο έλεγχο της συσκευής. Τα μηχανικά Mods θεωρούνται ακόμη οι μεγάλοι παίκτες στην αγορά αλλά με την εξέλιξη των Box Mods η απόσταση ολοένα μειώνεται μεταξύ των δύο. Αυτός ο τύπος ατμοποιητή διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία και προτιμάται από καπνιστές που δεν ενδιαφέρονται αν θα έχουν μια μεγαλύτερη και βαρύτερη συσκευή.

Οι πιο γνωστοί τύποι MOD

1. MOD Ατμού – Κύκλωμα που ρυθμίζεται, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, πολύς ατμός και αρκετή γεύση, ο πιο δημοφιλής τύπος και πιο ασφαλής από τα μηχανικά MOD

2. Μηχανικά MOD – Χωρίς ρύθμιση, ατομική κατασκευή, τεχνικές απαιτήσεις, η μεγαλύτερη απόδοση ατμού.

3. Φυτικοί Ατμοποιητές – Αποξηραμένα βότανα, καπνός.

Το ποσό ατμού που παράγει ένα MOD μπορεί εύκολα να ξεπεράσει οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό ή κλασικό τσιγάρο. Πολλοί μανιώδεις καπνιστές ελκύονται από αυτούς τους δημοφιλείς ατμοποιητές γιατί προσφέρουν μια μπαταρία που κρατά όλη την ημέρα και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω της έναν ατμοποιητή μεγάλης περιεκτικότητας.

Τα περισσότερα MOD μπορούν να κουμπώσουν έναν ατμοποιητή πάνω στην μπαταρία. Ο ατμοποιητής τύπου MOD προσφέρει περισσότερες επιλογές όπως επισκευάσιμους ατμοποιητές RDA. Οι περισσότεροι ατμοποιητές ρυθμίζονται ως προς τα βολτ και τα βατ, πράγμα που σημαίνει ότι η ισχύς της μπαταρίας μπορεί να αυξομειωθεί για να δώσει την καλύτερη θερμοκρασία για κάθε γεύση. Η κλίμακα βολτ ξεκινά συνήθως από τα 3 βολτ και μπορεί να αυξηθεί σε βήματα του 0.1 βολτ μέχρι τα 6 βολτ. Τα βατ κυμαίνονται μεταξύ 3w-50w+. Εύλογα, η χαμηλή ισχύς σε βολτ ή βατ, έχει επιπτώσεις στη θερμοκρασία που εξαρτάται και από την αντίσταση του ατμοποιητή.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του MOD είναι η δυνατότητα πλήρη ελέγχου σε όλα τα εξαρτήματα και τα στάδια του ατμίσματος. Τα MOD που ρυθμίζονται εμφανίζουν την έξοδο των βολτ ή βατ που οδηγούνται στο θερμαινόμενο σώμα, καθώς και το επίπεδο της μπαταρίας και την αντίσταση σε πραγματικό χρόνο, διαβαθμισμένη σε Ωμ.

Πολλοί ατμοποιητές της αγοράς βγαίνουν με διαφορετικές αντιστάσεις που αναφέρονται ως χαμηλή αντίσταση (LR) ή υψηλή αντίσταση (HR). Όσο πιο χαμηλή η αντίσταση, τόσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία του στοιχείου. Για παράδειγμα, ένας ατμοποιητής LR θα καίει πάνω από τα 3.0 volts από αυτό που θα καίει ένας HR με τα ίδια βολτ. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει το τέλειο μίγμα θερμοκρασίας και τάσης για κάθε γεύση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Μπορείτε να μειώσετε την τάση του Mod και πάλι να πάρετε μια ψηλή θερμοκρασία εφόσον χρησιμοποιείτε έναν ατμοποιητής χαμηλής αντίστασης. Αντίθετα, μπορεί να παρατηρήσετε πιο γρήγορο κάψιμο του υγρού και του στοιχείου με έναν ατμοποιητή χαμηλής αντίστασης που χρησιμοποιείται σε ψηλά βολτ. Μπορεί να είναι άσχημα και μεγάλα σε μέγεθος αλλά όταν ρωτήσετε τους χρήστες τους θα σας πουν ότι αξίζουν το μεγαλύτερο βάρος και την προσπάθεια.

Αν το μέγεθος και το βάρος αποτελούν πρόβλημα, τότε πρέπει να κοιτάξετε τα στυλό ατμού. Είναι μικρότερα αλλά προσφέρουν:

– ρυθμιστή τάσης
– προσαρμογή βατ ή βολτ
– πολλές άλλες ρυθμίσεις
– συνήθως είναι εφοδιασμένα με οθόνη LCD
– μεγαλύτερη μονάδα μπαταρίας και διαρκούν περισσότερο μεταξύ των αλλαγών
– είναι ιδανικά για μανιώδεις καπνιστές
– αποσπώμενη μπαταρία που φορτίζεται χωριστά
– πολλές επιλογές με το λιγότερο κόπο

Τα Mod ατμού είναι ιδανικά για αυτούς που επιθυμο΄πυν όλη την ισχύ και τα καλύτερα χαρακτηριστικά χωρίς τον κόπο ενός επισκευάσιμου μηχανικού mod.

Τα εξελιγμένα mod καλύπτουν με ευκολία τις σημαντικότερες απαιτήσεις σε μια συσκευή που προορίζεται να κόψει το κάπνισμα. Απευθύνονται στον εντατικό καπνιστή που θέλει μια σωστή αίσθηση στο λαιμό του και μεγαλύτερη ποσότητα ατμού από έναν βασικό ατμοποιητή που θα δώσει μια πένα ατμού. Η μεγαλύτερη μπαταρία τους καθιστά πιο βαρείς αλλά από την άλλη, διαρκούν περισσότερο και προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ.

Box Mod – Ατομικοί Ατμοποιητές

Είναι ο περισσότερο αναπτυσσόμενος τύπος mod. Είναι ο αγαπημένος τύπος ηλεκτρονικού τσιγάρου από όσους θέλουν όλο τον έλεγχο που προσφέρει ένα mod, αλλά χωρίς τα προβλήματα ασφάλειας που έφερε ο προκάτοχός του, το μηχανικό mod. Κάποτε, τα μηχανικά ή mod χωρίς ρυθμίσεις, ήταν οι μοναδικές συσκευές που έδιναν απόλυτο έλεγχο πάνω στον ατμοποιητή ως προς την τάση και την ισχύ. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν τέτοιο έλεγχο με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού σε πολύ μικρότερη συσκευή.

Το κέρδος με την έλευση των box mods είναι η μεγαλύτερη ισχύς με τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Το box mod μοιάζει με το σωληνωτό τύπο ατμοποιητή αλλά το όνομα προέρχεται από το κουτί που φιλοξενεί μπαταρία και κύκλωμα. Έτσι, μειώνεται το συνολικό μέγεθος του ατμοποιητή χωρίς να χάνει σε ρυθμίσεις και έλεγχο της συσκευής. Κάθε εβδομάδα βγαίνουν νέα μοντέλα για να ανταποκριθούν στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Πλεονεκτήματα

– Μέγεθος: τα περισσότερα box mod χωράνε μέσα στην παλάμη με καλύτερη αίσθηση της συσκευής και αποφυγή του σχήματος όπλου.

– Ισχύς: σίγουρα ο κυριότερος λόγος, σήμερα που τα περισσότερα box mod επιτρέπουν τη ρύθμιση της τάσης, τα βολτ και κάποια της θερμοκρασίας, και φυσικά η μεγαλύτερη απόδοση.

– Συμβατότητα: υπάρχει η δυνατότητα χρήσης σχεδόν κάθε ατμοποιητή που κυκλοφορεί στην αγορά.

– Ποικιλία: τα box mod βγάζουν εκτός αγοράς τα μηχανικά που κάποτε αποτελούσαν τις μοναδικές συσκευές για μαζική παραγωγή σύννεφου ατμού. Τα box mod έχουν ανέβει στην 1η θέση προτίμησης των e-cig και ευτυχώς, δεν απαιτούν τεχνογνωσία για να τα χρησιμοποιήσει κανείς. Μερικά επιτρέπουν και δωρεάν κατέβασμα και αναβάθμιση του software, το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους, η διατήρηση της συσκευής όταν την αναβαθμίζει ο κατασκευαστής αντί να χρειάζεται αγορά εκ νέου.Οι προδιαγραφές ασφάλειας είναι σημαντικές για τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Δείτε το ακόλουθο βίντεο: