Τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου

Εδώ εξετάζουμε τους διάφορους τύπους ηλεκτρονικού τσιγάρου και δίνουμε σύντομες πληροφορίες για αυτά. Για περισσότερη πληροφόρηση ανατρέξατε στη σελίδα αφιερωμένη σε κάθε τύπο.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο μίας χρήσης

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μίας χρήσης απευθύνεται σε ελαφρείς καπνιστές, καπνιστές που καπνίζουν μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αρχάριους χρήστες. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης είναι οι πιο συνηθισμένες συσκευές στην αγορά. Πολλοί καπνιστές ξεκινούν με αυτά και είτε συνεχίζουν είτε τα ξανακάνουν. Τα ηλεκτρονικά μίας χρήσης, είναι μόνο ένας τύπος ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ενώ για πολλούς θα είναι ικανοποιητικά, οι μανιώδεις καπνιστές θα προτιμήσουν κάτι πιο δυνατό. Για κάποιον αρχάριο είναι η καλύτερη επιλογή για να συνεχίσει με το άτμισμα.

Επισκευάσιμα Starter Kits

Απευθύνονται σε μέσους καπνιστές στην περίπτωση που τα μίας χρήσης δεν τους ικανοποιούν. Τα επισκευάσιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ο πιο ταχέως διαδομένος τύπος e-cig έχοντας το πλεονέκτημα της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας και φίλτρων υγρών αναπλήρωσης νικοτίνης. Επίσης, αποτελούν οικονομική λύση ως προς τα μίας χρήσης μακροπρόθεσμα. Προτείνεται να ξεκινήσει ο αρχάριος χρήστης με ένα starter kit καλής ποιότητας για να απολαύσει τα πλεονεκτήματα του σωστού ατμίσματος. Είναι δύσκολο να επιλέξει το σωστό kit με τόση ποικιλία μεγεθών, σχεδίων και χρωμάτων γι’αυτό χρειάζεται και λίγη υπομονή.

Τύποι Στυλό

Είναι σχεδιασμένα για μέσους έως μανιώδεις καπνιστές εφόσον δεν τους ικανοποιούν τα βασικά επαναφορτιζόμενα τσιγάρα. Είναι το επόμενο βήμα μετά τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Προσφέρουν μεγαλύτερες μπαταρίες και περισσότερες επιλογές και για αυτούς τους λόγους έχουν καταστεί δημοφιλή προϊόντα και για κάποιους τα περισσότερο δημοφιλή. Οι δεξαμενές τους μπορούν να περιέχουν περισσότερη νικοτίνη από ένα τυπικό επαναφορτιζόμενο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Έτσι, ικανοποιούν σχεδόν κάθε τύπο καπνιστή γιατί δε χρειάζεται να αναπληρώνει ή να επαναφορτίζει σύνεχεια.

MOD Ατμού

Έχουν σχεδιαστεί για μανιώδεις καπνιστές και προχωρημένους χρήστες που χρειάζονται τη μεγαλύτερη ποσότητα ατμού και ισχύος από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τα mods απαιτούν συνήθως κάποια προηγούμενη εμπειρία με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και περισσότερη συντήρηση. Πολλά από αυτά κατασκευάζονται με οθόνες LCD, πλήκτρα ελέγχου και ρύθμισης και αποσπώμενες μπαταρίες. Τα MOD μπορεί να είναι από τις πιο αποδοτικές συσκευές αλλά δεν κάνουν για κάθε ατμιστή.

Μηχανικά MODS

Ονομάζονται και Mech MODS. Απευθύνονται σε μανιώδεις καπνιστές και χομπίστες. Βγαίνουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Τα πιο δημοφιλή είναι οι σωλήνες μονής μπαταρίας και οι συσκευές διπλής μπαταρίας. Όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομά τους, δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά σ’αυτές τις συσκευές. Όταν πατιέται το κουμπί ενεργοποιεί το μηχανικό κύκλωμα και στέλνει την ενέργεια στην σπείρα μέσω του ατμοποιητή. Όταν το ρεύμα διαπερνά τη σπείρα, συναντά την αντίσταση, δημιουργεί θερμότητα και ατμίζει το υγρό. Επειδή δεν έχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα, τα μηχανικά MODs μπορεί να είναι επικίνδυνα αν δε γίνεται σωστή χρήση και απαιτούν εξειδίκευση για τη μέγιστη ασφάλεια.

Ηλεκτρονικά Πούρα

Απευθύνονται σε καπνιστές πούρων και έχουν γίνει δημοφιλή επιλογή για όσους ζητούν μια πλούσια γεύση πούρου χωρίς την έντονη μυρωδιά και τον καπνό που ζαλίζει όπως τα κλασικά πούρα. Η τεχνολογία σήμερα επιτρέπει την απόλαυση ενός πούρου χωρίς τον αρνητικό καπνό.

Ηλεκτρονικοί ναργιλέδες

Για χρήση σε κοινόχρηστα καφενεία, από περιστασιακούς καπνιστές καθώς και όσους αναζητούν γεύση χωρίς νικοτίνη. Ο ηλεκτρονικός ναργιλές μοιάζει πολύ με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως προς την παραγωγή ατμού. Σε έναν παραδοσιακό ναργιλέ τα ζεστά κάρβουνα ζεσταίνουν το Shisha μέχρι να εξατμιστεί και μετά μπορούμε να το καπνίσουμε. Όπως και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο υπάρχει ένα στοιχείο θερμότητας που ζεσταίνει το υγρό για να δημιουργήσει ατμό. Ο ηλεκτρονικός ναργιλές συνδυάζει αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους για να προσφέρει ένα προϊόν χωρίς καθόλου νικοτίνη για όσους προτιμούν να καπνίζουν σε καφενεία.

Υγρό κατασκευασμένο στις ΗΠΑ

Για να γεμίζει ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρό αναπλήρωσης, συμπεριλαμβανομένων των στυλό ατμού και άλλων προϊόντων που προσομοιάζουν με τσιγάρα. Μόλις βρούμε τον τύπο του e-cigarette που προτιμάμε, μετά αρχίζει η αναζήτηση για το καλύτερο υγρό που θα το συνοδεύσει.

Πολλά ηλεκτρονικά τσιγάρα που αναπληρώνονται και όλοι οι ατμοποιητές και τα eGo Mods μπορούν να ξαναγεμίσουν πολύ φθηνά με οποιοδήποτε υγρό. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές γεύσεις και πολλές επιλογές επιπέδου νικοτίνης, μιας και τα υγρά προσφέρουν στους ατμιστές ποικιλία και ευχαρίστηση που δεν είχαν ποτέ με το παραδοσιακό κάπνισμα. Συστήνεται να προμηθεύεστε ποιοτικό υγρό αναπλήρωσης που έχει παραχθεί στις ΗΠΑ από αξιόπιστους προμηθευτές. Τα φθηνά υγρά που παράγονται σε άλλες χώρες δε φτάνουν την ποιότητα των αμερικάνικων που ακόμη κι έτσι είναι πολύ φθηνότερα από το κλασικό κάπνισμα.

Φυτικοί ατμοποιητές

Προορίζονται για καπνιστές βοτάνων, αιθέριων ελαίων και όσους συχνάζουν σε καφενεία. Είναι εξαιρετική επιλογή τόσο για την ευχαρίστηση όσο και για τις ιατρικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και βοτάνων. Όταν γίνεται σωστή χρήση παράγουν λιγότερη πίσσα και καρκινογόνους παράγοντες από τις άλλες κλασικές τεχνικές καπνίσματος. Βγαίνουν σε πολλά σχήματα από επιτραπέζιους μέχρι σε φορητές συσκευές.